maandag 7 maart 2016

Edamame, Japanse Sojabonen bereiden: Review

Af en toe vind ik het ook leuk om een kooktip op mijn blog te geven want wat is er nu lekkerder dan eten? Nu ben ik zelf geen ster in de keuken maar ik heb toch gemerkt dat ik meer kan dan ik van te voren ooit had kunnen denken. Wat zeer belangrijk is, is een stukje creativiteit. Wanneer je trekt hebt kun je namelijk best zelf snel wat maken, namelijk in 3 minuten, in plaats direct de sushi of pizza bezorger te bellen.
Nu heb ik van het weekend Edamame gegeten. Een moeilijke naam maar het zijn eigenlijk simpelweg groene bonen van Japanse oorsprong. Eda betekent in het Japans Tak en Mame zijn boontjes. Maar hoe maak je dit exotische gerecht nu klaar? Wat heb je nodig? Nou, neem gewoon dit onderstaande rijtje door.

Prijs
Edamame kost slechts een paar euro. Ik heb zelf wel eens zak van 1.99 euro gekocht maar meestal is het rond de 4 euro. Belangrijk om te weten is dat een zak wel een paar maaltijden biedt.

Waar kun je Edamame kopen?
Een zak Edamame boontjes kun je eigenlijk in elke Japanse winkel wel krijgen. Zelf heb ik er eentje in de buurt dus dat is handig. Het merk vind ik niet zo belangrijk, ik heb er meerdere getest en het komt op het zelfde neer. Daarbij kun je het in supermarkten als Albert Heijn kopen.

Ingredienten
Ik heb van de voedingswaarden een foto toegevoegd. Edamame is extreem gezond er zitten veel vezels, eiwitten, ijzer en Vitaminen A en C in.

Bereiden
Allereerst bewaar je de zak Edamame in de vriezer, en dat kan wel maanden. Vervolgens haal je een deel eruit, gewoon bevroren, je laat het een paar minuutjes ontdooien, zet het water op, en kookt het zo een 5 minuten. Klaar is kees, makkelijker kan niet.

Hoe eet je Edamame?
Edamame zijn groene langwerpige boontjes en je eet de schil in principe niet. De boontjes erin zijn met name lekker en gezond en deze moet je eruit kauwen als het ware. De schillen gaan naar dus naar de vuilnis.
Je kunt Edamame natuurlijk eten zonder iets toe te voegen, met zout maar ook met sojasaus. Laatste doe ik altijd want dat vind ik heerlijk maar smaken verschillen.

Eet smakelijk want het is zalig en ook nog gezond!!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten